torsdag 1. desember 2011

En perfekt dag!

Nå begynner det å smake av vinter! Vinterens andre sledetur er unnagjort og i dag fikk jeg meg en fin tur rundt Kvitdalen. I dag var det "gutta boys" sin tur. Med 8-spann, Leo på frigang; bar det innover på nypreppa løype til Hjerkinnsetra og over i Dovre-Kvitdalen. På toppen før Hjerkinnholen ble vi møtt av en forsmak av stormen som raser ute nå. Snøføyke og vannrette snøfnugg, deilig! I allefall når en har kledd seg riktig:)
Det virket som om hundene også har lenget etter å få en skikkelig tur på snø. De gikk for full maskin hele veien og jeg hadde en behagelig tur. Det er langt og bratt opp fra dalen mot Hjerkinnholen, men hundene bare la seg i  selen og dro til. Jeg hadde planlagt en snacking, men hundene ville det annerledes. De hadde ikke tid!
Nå (2100) raser vinterens første storm, huset rister, snøføyka blåser mellom husene og veien er stengt! Rett og slett en herlig dag!!




2 kommentarer:

  1. Heldig dere som allerede (!!) har fått snø å kjøre på. Men må du kjøre fylkesvegen slik kartet tyder på mellom Hjerkinn Fjellstue og løypa over mot Kvitdalen?

    SvarSlett
  2. Du må krysse vegen på to steder. I mellom krysningspunktene følger løypa gamle Folldalsveg. Det er fine forhold, bortsett fra litt is på vegene rundt fjellstua. Det er også mulig å kjøre over Kvitdalsvanna mot Gåvålia:)

    SvarSlett